Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Werken aan arbeidsperspectief doe je samen

De sociale zekerheid in Nederland is erop gericht mensen een vangnet te bieden wanneer ze niet meer (volledig) in staat zijn, hun eigen inkomen te verdienen. De overheid stelt daartoe een groot aantal maatregelen en voorzieningen ter beschikking, waar werkgevers en werknemers gebruik van kunnen maken. Robidus ziet het belang van dit vangnet, maar vindt dat werkgevers en werknemers meer samen moeten werken om te voorkomen dat werknemers van overheidssteun afhankelijk worden.

Nu en later

Werknemers moeten nu en in de toekomst geschikt blijven voor hun werk. Of dat nou in hun huidige baan is, of in een andere functie. Om arbeidsperspectief te behouden dienen werknemers aandacht te besteden aan een gezond levenspatroon. En dienen zij zichzelf bewust te zijn van wat er nog meer nodig is om tot aan de pensioendatum in het eigen inkomen te kunnen blijven voorzien. Voor de werkgever is ook een rol weggelegd om het arbeidsperspectief van werknemers te bevorderen. Zo kunnen zij de werknemer bijvoorbeeld scholing en cursussen aanbieden, om zo te zorgen dat men blijft leren en zichzelf kan blijven ontwikkelen. En een belangrijke taak is ook om de werknemer goed te volgen zodat men tijdig kan anticiperen op situaties wanneer blijkt dat het misschien tijd wordt om de werknemer een andere, beter bij hem of haar passende functie te bieden.

Inzetbaarheidsonderzoek

Om inzicht te krijgen in hoe organisaties omgaan met het verbeteren van het arbeidsperspectief van werknemers, is Robidus samen met HRPraktijk, een onderzoek gestart. De uitslag hiervan helpt ons onze relaties nog beter te kunnen ondersteunen op het gebied van de inzetbaarheid van werknemers, nu en in de toekomst.

Robidus zelf brengt het actief werken aan het arbeidsperspectief al in praktijk. Wilt u weten hoe, of wilt u meedoen aan het onderzoek, klik dan hier voor het hele interview. 

Bron: HR Strategie, maart 2019

Publicatie datum: 11 maart 2019
Meer over dit nieuwsbericht Robert Wondaal Commercieel directeur Stel een vraag
Wat doen werkgevers om werknemers inzetbaar te houden?

Over duurzame inzetbaarheid en een ‘vitale’ workforce wordt ontzettend veel gesproken en geschreven. HRpraktijk en Robidus onderzochten wat de Nederlands werkgever anno 2019 concreet in zijn eigen organisatie doet.

Download het onderzoeksrapport