Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Internetconsultatie wetsvoorstel loondoorbetaling

De overheid heeft om feedback gevraagd op het Wetsvoorstel met maatregelen inzake loondoorbetaling bij ziekte en WIA. Robidus heeft een bijdrage geleverd aan deze zogenaamde internetconsultatie.

Het wetsvoorstel behelst een totaalpakket aan maatregelen gericht op werkgever én werknemer. Doel is om de loondoorbetalingsverplichtingen voor werkgevers makkelijker, duidelijker en goedkoper te maken. Daarnaast wordt onzekerheid bij werkgevers weggenomen, omdat het medisch advies van de bedrijfsarts bij de toets op de re-integratie inspanningen leidend wordt. Voor werknemers betekent dit dat zij mogelijk eerder een WIA-uitkering in plaats van loon zullen ontvangen. WIA-gerechtigden krijgen vijf jaar meer zekerheid over het behoud van hun WIA-uitkering als zij gaan werken.

Focus op vergroten inzetbaarheid

Zowel werkgevers als verzekeraars leggen steeds meer het accent op preventie van verzuim, inzetten van interventies en andere inspanningen om duurzame inzetbaarheid te vergroten. Hierbij is het belangrijk om dit met goede maatregelen te blijven ondersteunen en te voorkomen dat aanpassingen juist verstorend werken. Vanuit deze gedachte heeft Robidus gereageerd op de wetsvoorstel.

Klik hier voor het door Robidus uitgebrachte advies.

Publicatie datum: 12 juli 2019
Meer over dit nieuwsbericht Tanno Lith Manager Risk Consultancy Stel een vraag