Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Burn-out klachten onder werknemers nemen flink toe

Het aantal werknemers met burn-out klachten is in 10 jaar tijd flink toegenomen. In 2010 had 11% van de werknemers burn-out klachten, in 2017 is dat opgelopen naar 16%.

Oproep- en invalkrachten en werknemers met een tijdelijk contract hebben overigens beduidend minder burn-outklachten dan werknemers met een vast contract of uitzendkrachten.

Werkdruk

Uit de TNO Arbobalans 2018 blijkt dat de fysieke belasting (kracht zetten, herhaalde bewegingen) en de omgevingsbelasting (lawaai, gevaar en gevaarlijke stoffen) de afgelopen tien jaar nagenoeg gelijk blijven. Dat geldt niet voor de psychosociale arbeidsbelasting. Er is een duidelijke toename van hoge taakeisen, zoals snel moeten werken of heel veel werk moeten doen, van 35% in 2007 naar 40% in 2017. Tegelijkertijd ervaren meer werknemers een lage autonomie (resp. 38% en 45% in 2007 en 2017).

Kosten

Werkgerelateerd verzuim, arbeidsongeschiktheid en zorgkosten bedragen bijna 9 miljard euro per jaar, blijkt uit de Arbobalans 2018 van TNO.

Rol werkgever

Als werkgever heeft u invloed op de burn-out klachten. Denk aan het verlagen van de werkdruk. Maar ook het bieden van arbeidsperspectief aan uw werknemers is hierbij belangrijk.

Neem contact op met Robidus als u hierover meer wilt weten.

Download onze infographic over stress op de werkvloer

Publicatie datum: 31 januari 2019
Meer over dit nieuwsbericht Willeke Eskes Specialist verzuim Stel een vraag
Wat doen werkgevers om werknemers inzetbaar te houden?

Over duurzame inzetbaarheid en een ‘vitale’ workforce wordt ontzettend veel gesproken en geschreven. HRpraktijk en Robidus onderzochten wat de Nederlands werkgever anno 2019 concreet in zijn eigen organisatie doet.

Download het onderzoeksrapport