Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Werkgever betaalt 24% aan sociale lasten

De werkgever betaalt in Nederland gemiddeld bruto EUR 34,80 per uur voor zijn werknemer. Dit bedrag bestaat uit salaris én niet-loonkosten, zoals sociale premies.

De gemiddelde bruto-loonkosten in het bedrijfsleven in Denemarken waren vorig jaar, met omgerekend EUR 42,50 euro per uur, het hoogste in de Europese Unie. De ranglijst wordt vervolgd met België, Luxemburg, Zweden en Frankrijk. Nederland staat op de zesde plaats. In Bulgarije waren werkgevers het goedkoopst uit. Daar werd bruto 4,90 euro per uur betaald, blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.

De niet-loonkosten bedragen in Nederland 24 procent van het bruto-bedrag. In de eurozone bedragen zaken als sociale premies gemiddeld 25,9 procent van het brutosalaris.

Beïnvloedbaar

Een groot deel van de niet-loonkosten zijn door de werkgever goed te beïnvloeden. Robidus helpt werkgevers om deze niet-loonkosten te beheersen door te focussen op de duurzame inzetbaarheid van werknemers en gebruik te maken van alle wettelijke regelingen.

Publicatie datum: 9 april 2018