Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Subsidieregeling voor projecten ter bevordering van duurzame inzetbaarheid wijzigt

Werknemers moeten tot op steeds hogere leeftijd doorwerken. Hierdoor stijgt het verzuim. Medewerkers gezond, gemotiveerd en productief aan het werk houden is daarom noodzaak. Steeds meer organisaties zijn zich hiervan bewust en maken hier al werk van. Maar er valt ook nog veel winst te behalen.

Om werkgevers te motiveren hiermee aan de slag te gaan, is er in 2014 een regeling in het leven geroepen waarbij bedrijven, instellingen, regio’s en sectoren gebruik kunnen maken van een vanuit de overheid verstrekte subsidie. De zogeheten ESF-2014-2020 subsidieregeling Duurzame Inzetbaarheid.

Binnenkort wordt in de Staatscourant een wijziging van deze subsidieregeling aangekondigd.

Bedrijven en instellingen:

Er worden 3 nieuwe tijdvakken opengesteld, waarin per tijdvak 15 miljoen euro beschikbaar wordt gesteld. Werkgevers mogen een aanvraag doen voor één van de tijdvakken. Alleen volledig ingevulde aanvragen worden in behandeling genomen.

Het eerst tijdvak zal zijn: van 25 juni 2018, vanaf 09.00 uur tot en met 29 juni tot 17.00 uur.In 2014 bedroeg de maximale subsidie per project € 10.000,-. Dit zal nu verhoogd worden naar €12.500,-.

Regio’s en sectoren:

Subsidies zijn beschikbaar voor Onderwijs en Ontwikkelingsfondsen, en voor samenwerkingsverbanden tussen sociale partners en gemeenten.

De aanvraagperiode voor werkgevers uit deze groep zal zijn: van 1 oktober 2018, 09.00 uur tot en met 26 oktober tot 17.00 uur. En voor dit tijdvak is 25 miljoen beschikbaar.Hier geldt een maximum van 1 miljoen euro (bij samenwerkingsverbanden tot max. 3 miljoen euro). De subsidie bedraagt 50% van de totale kosten, de andere helft is voor rekening van de werkgever.

Aanvragen kunnen worden ingediend bij het Agentschap SZW.

Lees ook:

Publicatie datum: 9 mei 2018
Meer over dit nieuwsbericht Willeke Eskes Specialist verzuim Stel een vraag
Wat doen werkgevers om werknemers inzetbaar te houden?

Over duurzame inzetbaarheid en een ‘vitale’ workforce wordt ontzettend veel gesproken en geschreven. HRpraktijk en Robidus onderzochten wat de Nederlands werkgever anno 2019 concreet in zijn eigen organisatie doet.

Download het onderzoeksrapport