Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

SPL ook voor Zorg & Welzijn

De regeling Subsidie Praktijk Leren zorgt voor een tegemoetkoming in de kosten die de werkgever maakt voor de begeleiding van leerlingen en studenten. De maximale subsidie is € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats per jaar. De regeling wordt in 2019 voortgezet.

Uitbreiding

Uit de evaluatie van de regeling praktijkleren blijkt dat er behoefte is om het hbo-deel van de regeling uit te breiden met opleidingen gericht op de sector Zorg & Welzijn. De wens van deze uitbreiding komt voort uit de krapte op de arbeidsmarkt in deze sector, de noodzaak tot opscholing van mbo-gediplomeerde medewerkers en een gebrek aan middelen bij werkgevers. Daarom is voor 2019 besloten om de duale en deeltijdse hbo-opleidingen, gericht op de sector Zorg & Welzijn, voor de subsidie praktijkleren in aanmerking te laten komen.

Klik hier voor de kamerbrief over dit onderwerp

Publicatie datum: 24 oktober 2018
Meer over dit nieuwsbericht Danielle Thijssen SV specialist Stel een vraag
Wat doen werkgevers om werknemers inzetbaar te houden?

Over duurzame inzetbaarheid en een ‘vitale’ workforce wordt ontzettend veel gesproken en geschreven. HRpraktijk en Robidus onderzochten wat de Nederlands werkgever anno 2019 concreet in zijn eigen organisatie doet.

Download het onderzoeksrapport