Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Helft werkgevers benut no-riskpolis niet

Wat is een no-riskpolis en wanneer is de no-riskpolis van toepassing? Hoe lang geldt de no-riskpolis? Waar moet welke doelgroepverklaring aangevraagd worden? En wie valt er onder de doelgroep ouderen?

Met deze, en nog veel meer vragen, worstelen werkgevers wanneer zij werknemers in dienst nemen of hebben die in een bepaalde doelgroep vallen. En vooral over wat dan de mogelijkheden en hun bijbehorende plichten zijn.

In 2018 is onderzoek gedaan naar de bekendheid en effectiviteit van de no-riskpolis. Gebleken is dat de no-riskpolis relatief onbekend is. Slechts 52% van de werkgevers kent de no-riskpolis en slechts 16% van de medewerkers die zelf onder de no-riskpolis vallen is hiermee bekend. Daarnaast zijn per 1 januari 2018 de loonkostenvoordelen (afkomstig uit de Wet Tegemoetkomingen Loondomein) in werking getreden. Hierdoor is de uitvraag voor de toepassing van loonkostenvoordelen en de no-riskpolis complexer geworden.

Door het complexer worden van wet- en regelgeving ziet de werkgever vaak de bomen door het bos niet meer en worden door een gebrek aan kennis niet alle subsidie- en compensatieregelingen volledig en correct benut.

Bent u het spoor ook bijster? In één overzicht vindt u welke regeling geldt voor wie, aangevuld met de procedures. Download het overzicht hier.

Publicatie datum: 3 december 2018
Meer over dit nieuwsbericht Danielle Thijssen SV specialist Stel een vraag
Wat doen werkgevers om werknemers inzetbaar te houden?

Over duurzame inzetbaarheid en een ‘vitale’ workforce wordt ontzettend veel gesproken en geschreven. HRpraktijk en Robidus onderzochten wat de Nederlands werkgever anno 2019 concreet in zijn eigen organisatie doet.

Download het onderzoeksrapport