Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Gerechtshof: Verzuimbegeleiding prevaleert boven formele termijnen Belastingdienst

De Belastingdienst heeft het eigenrisicodragerschap van een klant van Robidus per 1 januari 2017 laten vervallen. Reden was dat de garantieverklaring, ter continuering van het WGA eigenrisicodragerschap vast/flex, niet tijdig was ontvangen. In hoger beroep heeft het Gerechtshof Robidus gevolgd in haar opvatting dat de besluitvorming van de Belastingdienst buiten proportioneel was.

Indien de werkgever eigenrisicodrager wilde blijven voor de WGA vast/flex diende vóór 1 januari 2017 een garantieverklaring overlegd te worden aan de Belastingdienst. In deze casuïstiek was de verzekeraar vergeten de garantieverklaring van een organisatie tijdig in te leveren bij de Belastingdienst. Het gerechtshof oordeelde onder andere dat het belang van een langdurige verzuimbegeleiding van de werknemers prevaleerde boven de harde termijnen die de wet voorschrijft in het kader van het eigenrisicodragerschap.

Lees hier de uitspraak.

Deze uitspraak kan gevolgen hebben voor situaties waarin het bestaande eigenrisicodragerschap door de Belastingdienst eenzijdig wordt beëindigd. Indien uw organisatie hier mee te maken krijgt neemt u dan contact met ons op.

Publicatie datum: 4 september 2018
Meer over dit nieuwsbericht Tanno Lith Manager Risk Consultancy Stel een vraag
Wat doen werkgevers om werknemers inzetbaar te houden?

Over duurzame inzetbaarheid en een ‘vitale’ workforce wordt ontzettend veel gesproken en geschreven. HRpraktijk en Robidus onderzochten wat de Nederlands werkgever anno 2019 concreet in zijn eigen organisatie doet.

Download het onderzoeksrapport