Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Nieuwe manier van inloggen op het UWV Werkgeversportaal

Om te voldoen aan de huidige privacyrichtlijnen gaat UWV de toegang tot websites verscherpen. Hierdoor gaat het inloggen op het UWV Werkgeversportaal wijzigen. Net als een aantal andere overheidsinstellingen gaan zij gebruik maken van e-Herkenning.

Inloggen met code

De inlogprocedure wordt uitgebreid met een persoonlijke code, die u bij elke inlog ontvangt per SMS (zogenaamde niveau 3 beveiliging). Naast een gebruikersnaam en wachtwoord heeft u dus ook deze code nodig. UWV geeft aan dat er nog een beperkte overgangsperiode zal worden gehanteerd, waarin u nog zonder code kunt inloggen.

Wat betekent het voor onze dienstverlening aan u?

Het UWV Werkgeversportaal speelt alleen bij onze SV-dienstverlening een rol. Alleen het Robidus SV Service Center haalt voor haar relaties data uit het Werkgeversportaal. Net als u heeft Robidus e-Herkenning nodig om toegang tot uw Werkgeversportaal te verkrijgen. Als opdrachtgever dient u ons hiervoor een zogenaamde ketenmachtiging te geven.

De Robidus software HRControlNet heeft geen koppeling met het UWV Werkgeversportaal. Wel is er een koppeling met DigiPoort. Maar hierbij speelt de e-Herkenning geen rol.

Hoe regelt u e-Herkenning?

Wellicht heeft u al e-Herkenning op minimaal niveau 3 voor toegang tot andere overheidswebsites, zoals de Kamer van Koophandel. In dat geval kunt u hier ook voor het Werkgeversportaal gebruik van maken. Heeft u dit nog niet, dan kunt u dit regelen bij een e-Herkenningsleverancier.

Hoe kunt u Robidus machtigen?

De ketenmachtiging om Robidus toegang te geven tot uw Werkgeversportaal kan bij slechts 2 van de 6 e-Herkenningsleveranciers worden geregeld. Daarom is het van belang dat Robidus en u dit bij dezelfde leverancier doen.

Korting voor Robidus relaties

Robidus heeft contact met verschillende e-Herkenningsleveranciers. Bij één van deze leveranciers, CreAIM, krijgt u 5% korting op de aanvraag voor e-Herkenning wanneer u op het aanvraagformulier “Robidus” vermeldt. Er wordt geen korting verleend op de ketenmachtiging.

Voor meer informatie over e-Herkenning kunt u terecht op deze website. Voor vragen over de dienstverlening met Robidus kunt u contact opnemen met uw vaste contactpersoon bij Robidus.

Publicatie datum: 15 oktober 2018
Meer over dit nieuwsbericht Danielle Thijssen SV specialist Stel een vraag
Wat doen werkgevers om werknemers inzetbaar te houden?

Over duurzame inzetbaarheid en een ‘vitale’ workforce wordt ontzettend veel gesproken en geschreven. HRpraktijk en Robidus onderzochten wat de Nederlands werkgever anno 2019 concreet in zijn eigen organisatie doet.

Download het onderzoeksrapport