Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Aegon neemt Robidus over

Aegon neemt 95% van Robidus over van de huidige investeringsmaatschappij Avedon Capital Partners. De resterende 5% blijft in het bezit van het management. Robidus wordt binnen Aegon een zelfstandige organisatie. Door de overname krijgt Robidus meer armslag om te investeren en toegang tot de verschillende expertise gebieden binnen Aegon.


Dit verschaft Robidus een nog betere positie om de dienstverlening op het gebied van sociale zekerheid en duurzame inzetbaarheid verder te ontwikkelen en uit te breiden. Voor onze klanten en hun werknemers betekent dit dat onze ambitie om het beste inzetbaarheidsplatform van Nederland te ontwikkelen een nieuwe impuls krijgt. Het werken aan maximale inzetbaarheid door zowel werknemers als werkgevers kunnen wij daardoor, met behulp van onze proposities, steeds beter ondersteunen.

Binnen het Aegon concern hebben TKP (pensioen service provider) en Nedasco (schade service provider) als zelfstandig opererende entiteiten bewezen, op zowel de pensioen- als schade- en inkomen markt, met alle relevante verzekeraars te kunnen samenwerken. Ook voor Robidus zal gelden dat de relaties met de overige verzekeraars behouden blijven voor het bieden van optimale dienstverlening aan onze klanten.


Persbericht:

Den Haag, maandag 16 juli 2018

Aegon neemt Robidus, een toonaangevende dienstverlener op het gebied sociale zekerheid, over van Avedon Capital Partners. Hiermee kunnen Aegon en Robidus een breder palet en betere service bieden aan werkgevers onder meer om hun medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. De transactie past in de strategische doelstelling van Aegon om haar positie op het gebied van inkomensbescherming en van fee based activiteiten verder uit te breiden.


“Robidus is sterk gegroeid door in de loop der jaren een breed pakket van diensten op het terrein van de sociale zekerheid te ontwikkelen en uit te bouwen als resultaat van investeringen in organisatie en zelf ontwikkelde software. We zijn er trots op om deze investeringen te hebben ondersteund. Bovendien zijn we ervan overtuigd dat Robidus met Aegon de juiste partij heeft gevonden om een glansrijke toekomst te waarborgen,” aldus Alfred Tulp, partner van Avedon Capital Partners.

"Ik ben blij dat we tot een overeenkomst zijn gekomen om Robidus over te nemen," aldus Maarten Edixhoven, CEO van Aegon Nederland. "We werken al jarenlang succesvol met Robidus samen. Met de overname kan Robidus verder investeren in technologie om de dienstverlening op het vlak van sociale zekerheid verder te ontwikkelen. Samen hebben we als doel Nederlanders duurzaam gezond en vitaal te laten werken."

Robidus biedt werkgevers een breed assortiment aan inkomensbeschermingsdiensten; waaronder re-integratiediensten voor werknemers en outsourcingsdiensten en advies op het gebied van sociale zekerheid. Robidus zal ook na de overname van Aegon haar zelfstandige positie in de markt behouden. “Voor ons is het belangrijk dat we onze onafhankelijke rol bij de advisering van werkgevers in sociale zekerheid behouden, en tegelijkertijd kunnen we profiteren van de expertise binnen Aegon om ons bedrijf verder door te ontwikkelen”, aldus Sven Kelder CEO van Robidus..

De dienstverlening van Robidus is complementair aan het bestaande aanbod van Aegon voor werkgevers op het gebied van pensioenen en inkomensbescherming. Bovendien wordt verwacht dat Aegon in de claimafhandeling bij zijn eigen inkomensverzekeringen zal profiteren van de expertise van Robidus.

Onder de voorwaarden van de overeenkomst verwerft Aegon ongeveer 95% van het bedrijf. De rest wordt eigendom van het managementteam van Robidus. De transactie zal naar verwachting ruim voor het eind van dit jaar worden afgerond, afhankelijk van het gebruikelijke advies door ondernemingsraden en de goedkeuring door bevoegde toezichthouders.

Publicatie datum: 16 juli 2018
Meer over dit nieuwsbericht Sven Kelder CEO Stel een vraag
Wat doen werkgevers om werknemers inzetbaar te houden?

Over duurzame inzetbaarheid en een ‘vitale’ workforce wordt ontzettend veel gesproken en geschreven. HRpraktijk en Robidus onderzochten wat de Nederlands werkgever anno 2019 concreet in zijn eigen organisatie doet.

Download het onderzoeksrapport