Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Verruiming regeling oudere werklozen

Om oudere werklozen te helpen bij het vinden van een baan, worden eventuele verzuimkosten gecompenseerd. De doelgroep van deze regeling wordt verruimd, waardoor meer ouderen een eerlijke kans krijgen om te participeren op de arbeidsmarkt

Nu geldt nog de eis dat een werknemer voor 8 juli 1954 geboren moet zijn. Vanaf 1 januari 2018 geldt de regeling voor degene die dan 56 jaar of ouder zijn (geboren voor 1 januari 1962).

Neemt een werkgever iemand uit deze doelgroep in dienst dan wordt de loondoorbetalingsverplichting bij ziekte (na 13 weken) gecompenseerd en ook een eventuele WGA-uitkering komt niet voor rekening van de werkgever. Hierdoor zijn de vermeende financiële risico’s van uitval geminimaliseerd.

Specifiek voor WW-gerechtigden

Het betreft een tijdelijke regeling voor de groep die in 2018 of 2019 in dienst treden bij een werkgever nadat ze minimaal 52 weken recht op WW hadden.

Publicatie datum: 31 augustus 2017
Wat doen werkgevers om werknemers inzetbaar te houden?

Over duurzame inzetbaarheid en een ‘vitale’ workforce wordt ontzettend veel gesproken en geschreven. HRpraktijk en Robidus onderzochten wat de Nederlands werkgever anno 2019 concreet in zijn eigen organisatie doet.

Download het onderzoeksrapport