Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Tot 13 oktober aanvragen subsidie “Duurzame inzetbaarheid regio’s en sectoren”

Werkgevers krijgen tot 13 oktober de tijd om een aanvraag in te dienen om subsidie aan te vragen voor de regeling “Duurzame inzetbaarheid regio’s en sectoren”. Staatssecretaris Klijnsma stelt hiervoor vanaf september 12,5 miljoen euro beschikbaar vanuit het Europees Sociaal Fonds aan Onderwijs & Ontwikkelingsfondsen en voor samenwerkingsverbanden van sociale partners . De aanvraagperiode loopt van 25 september tot en met 13 oktober. De subsidie bedraagt 50%, de andere helft betalen de aanvragers zelf.

Duurzaam inzetbaar

De subsidie kan worden ingezet voor maatregelen ter bevordering van de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om gezond en veilig werken en het vergroten van arbeidsmobiliteit. Zo kunnen werkgevers en werknemers er samen voor zorgen dat men zo lang mogelijk gezond aan het werk blijft en dat men zich blijft ontwikkelen. Deze maatregel heeft tot doel vroegtijdige uitval bij het doorwerken tot op hogere leeftijd te voorkomen.

Lees ook:

Publicatie datum: 3 augustus 2017
Meer over dit nieuwsbericht Willeke Eskes Specialist verzuim Stel een vraag
Wat doen werkgevers om werknemers inzetbaar te houden?

Over duurzame inzetbaarheid en een ‘vitale’ workforce wordt ontzettend veel gesproken en geschreven. HRpraktijk en Robidus onderzochten wat de Nederlands werkgever anno 2019 concreet in zijn eigen organisatie doet.

Download het onderzoeksrapport