Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Robidus introduceert Virta

Om haar groeiambitie te realiseren heeft Robidus een dochteronderneming Virta opgericht. Virta is een service provider sociale zekerheid die zich specifiek richt op financiële adviseurs

Virta biedt financiële adviseurs gemak, expertise, tooling en toegang tot een volledig pakket aan inkomensverzekeringen in combinatie met excellente dienstverlening en risicomanagement. De dienstverlening van Robidus, waaronder HRControlNet en uitvoering Ziektewet, verzuim, WGA, wordt geïntegreerd in de verzekeringsproducten en is beschikbaar voor aangesloten adviseurs.

Sociale zekerheid is een groeimarkt voor de financiële adviseurs. Maar zo’n nieuwe markt betekent ook dat er behoefte is aan specialistische ondersteuning op het gebied van de sociale zekerheid. Verzekeraars en toezichthouders stellen strengere eisen aan risicomanagement en bescherming van privacy gevoelige informatie. Dit zorgt ervoor dat alleen innovatieve organisaties, van enige omvang, kunnen voldoen aan de eisen. Virta Verzekeringen kan, mede door haar samenwerking met Robidus, efficiënt voldoen aan alle vereisten. Door het bieden van een unieke propositie aan hun relaties kunnen financiële adviseurs omzetgroei realiseren binnen de inkomensmarkt

Voor verzekeraars creëert Virta mede door de inzet van de unieke Robidus software HRControlNet een betere schadelastbeheersing, administratieve ondersteuning en inzicht in de portefeuille waardoor resultaten op de portefeuille zullen verbeteren. Virta voldoet in alle opzichten aan de compliance vereisten vanuit AFM en DNB. Virta is in staat een bijdrage te leveren aan de behoeften die verzekeraars hebben met betrekking tot Solvency II.

Gaston Merckelbagh is benoemd tot algemeen directeur van Virta.

Publicatie datum: 31 augustus 2017
Meer over dit nieuwsbericht Mick Netiv Directeur Stel een vraag
Wat doen werkgevers om werknemers inzetbaar te houden?

Over duurzame inzetbaarheid en een ‘vitale’ workforce wordt ontzettend veel gesproken en geschreven. HRpraktijk en Robidus onderzochten wat de Nederlands werkgever anno 2019 concreet in zijn eigen organisatie doet.

Download het onderzoeksrapport