Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Invoering taakdelegatie bij WIA (her)beoordelingen

UWV kampt met een hardnekkige achterstand met WIA (herbeoordelingen) vanwege tekort aan verzekeringsartsen. Sociaal medisch verpleegkundigen en/of medisch secretaresses nemen deel van de taak van de verzekeringsarts over om zo meer mensen te kunnen helpen.

Een medisch secretaresse biedt administratieve, secretariële ondersteuning en een sociaal medisch verpleegkundige voert medisch inhoudelijke taken uit. De taakdelegatie houdt in dat taken die door anderen kunnen worden verricht, zoals spreekuurverslagen uitwerken, dossiers voorbereiden en informatie verzamelen ook daadwerkelijk door anderen gedaan worden, maar wel onder verantwoordelijkheid en aansturing van de verzekeringsarts.

De verzekeringsarts kan zich door deze taakdelegatie richten op de specialistische activiteiten waarvoor hij is opgeleid. UWV verwacht hiermee het capaciteitstekort en de hoeveelheid werk bij verzekeringsartsen terug te dringen. Hierdoor kunnen ook meer mensen geholpen worden terwijl de kosten niet hoger worden.

Publicatie datum: 14 augustus 2017