Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Gerechtshof: "Whk-premie onjuist bepaald"

De Whk-premie wordt jaarlijks bepaald, onder andere op basis van het aantal WGA-uitkeringsgerechtigden in een organisatie. Echter bij een bepaalde groep zieke werknemers heeft de werkgever geen kans gehad om aan hun re-integratie te werken.

Het ziekengeld en/of de WGA uitkering die UWV aan die werknemers heeft betaald, is echter wel aan de werkgever toegerekend in het Whk-besluit. Het gerechtshof acht dit in strijd met de Europese rechtsbeginselen. Deze groep werknemers mag dan ook niet worden betrokken in de berekening van de Whk-premie.

Terugvorderen teveel betaald

De werkgever kan in bezwaar gaan tegen de onjuist vastgestelde Whk-premie. Bij honorering, zal de Whk-premie met terugwerkende kracht verlaagd worden en kan het teveel betaalde bedrag worden teruggevorderd bij de Belastingdienst.

Update 2 januari 2018

Het ministerie van Financiën is in cassatie gegaan tegen de beslissing van het Gerechtshof Amsterdam dat de terugwerkende kracht van BeZaVa onrechtmatig is.

Update 1 oktober 2018

De advocaat-generaal heeft de werkgever in het gelijk gesteld. De verwachting is dat de Hoge Raad dit advies van de advocaat-generaal overneemt. Lees hier verder.

Publicatie datum: 6 december 2017
Meer over dit nieuwsbericht Jolanda Viskil Accountmanager Stel een vraag
Wat doen werkgevers om werknemers inzetbaar te houden?

Over duurzame inzetbaarheid en een ‘vitale’ workforce wordt ontzettend veel gesproken en geschreven. HRpraktijk en Robidus onderzochten wat de Nederlands werkgever anno 2019 concreet in zijn eigen organisatie doet.

Download het onderzoeksrapport