Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Geen loonsanctie bij ziekte voor WGA eigenrisicodrager

Werkgevers die privaat zijn verzekerd tegen de risico’s van arbeidsongeschiktheid kunnen straks geen ‘loonsanctie’ van het UWV meer krijgen opgelegd.

Aan dit wetsvoorstel werkt minister Asscher. Dit kwam ter sprake tijdens het Kamerdebat over loondoorbetaling bij ziekte van afgelopen donderdag 9 februari.

Geen toetsing re-integratieverplichtingen

In december 2016 informeerde minister Asscher de Kamer over zijn voorstel om eigenrisicodragers niet meer te laten toetsen op naleving van de re-integratieverplichtingen. Dit omdat werkgevers die privaat verzekerd zijn al hogere premies betalen en de verzekeraar vanwege de schadelast genoeg gemotiveerd is om de re-integratie in goede banen te leiden.

Publiek verzekerden

Publiek verzekerde werkgevers blijven wel getoetst worden door UWV. Om een eventuele loonsanctie na twee jaar te voorkomen, kunnen zij na het eerste ziektejaar het UWV om advies vragen. Dit advies is betaald.

Welke vorm van risicofinanciering sluit aan op uw HR-beleid? Lees meer over publiek en privaat verzekeren en de invloed op het re-integratieproces.

Publicatie datum: 13 februari 2017
Meer over dit nieuwsbericht Pascal Koopman Risk consultant Stel een vraag
Wat doen werkgevers om werknemers inzetbaar te houden?

Over duurzame inzetbaarheid en een ‘vitale’ workforce wordt ontzettend veel gesproken en geschreven. HRpraktijk en Robidus onderzochten wat de Nederlands werkgever anno 2019 concreet in zijn eigen organisatie doet.

Download het onderzoeksrapport