Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Daling van WW-uitkeringen in 2016 door aantrekkende economie

In 2016 heeft UWV 700 miljoen euro minder aan werkloosheidsuitkeringen uitgegeven dan voorheen. Dit is een daling van 12% . Dit komt doordat het aantal WW-uitkeringen door het aantrekken van de economie flink is gedaald.

Nog niet iedereen merkt dit: groepen met een afstand tot de arbeidsmarkt vinden nog altijd moeilijk een (passende) baan. Voor deze mensen hanteert UWV naast hun online dienstverlening nu een meer persoonlijke aanpak. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een WW-uitkering een beter gevoel hebben bij deze aanpak.

Ook mensen met een WIA uitkering worden intensiever ondersteund: men richt zich meer op de mogelijkheden om te kunnen werken en het vinden van een geschikte baan. Middels door UWV opgestelde klantprofielen van mensen met een WIA-uitkering, krijgen werknemers een beter beeld van de competenties van deze werkzoekenden.

Naast deze gewijzigde aanpak is ook een begin gemaakt met het moderniseren van de ICT-infrastructuur, zodat men deze dienstverlening kan blijven garanderen. Dit wordt een tijdrovend proces dat de ruimte voor andere zaken, zoals oa. het doorvoeren van verdere bezuinigingen, beperkt.

Publicatie datum: 12 april 2017