Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Winkelpersoneel ziek door zware druk

Het verzuim onder winkelpersoneel is vorig jaar met meer dan 30 procent gestegen tot gemiddeld 5,9 procent (landelijk gemiddelde is 3,7%). Winkelpersoneel ervaart zware druk vanwege de wegblijvende klanten en de onzekere toekomst van de Retail.

Daarnaast krijgen verkopers te kampen met verveling en een onbevredigend gevoel doordat klanten de producten alleen maar in de winkel komen bekijken om ze vervolgens online te bestellen.

Betrokkenheid

Opvallend zijn de grote verschillen tussen de hoofdkantoren van ketens en de winkels zelf. Op het hoofdkantoor ligt het ziekteverzuim gemiddeld op 3,1 procent, een stuk lager dan in de winkels. Personeel op het hoofdkantoor heeft minder last van de problemen waar verkopers mee te maken hebben. Bovendien zijn ze daar vaak meer betrokken en zitten ze dichter op veranderingen binnen de organisatie.

Focus op inzetbaarheid

Betrokken personeel is gemotiveerder en productiever. Winkelketens zouden zich meer moeten focussen op arbeidsperspectief en inzetbaarheid van de werknemers op de werkvloer. Alleen dan kunnen zij het verzuim reduceren. 

Voor meer informatie, download onze whitepaper over het effectief terugdringen van verzuim.

Lees ook:

Publicatie datum: 30 maart 2016
Meer over dit nieuwsbericht Willeke Eskes Specialist verzuim Stel een vraag
Wat doen werkgevers om werknemers inzetbaar te houden?

Over duurzame inzetbaarheid en een ‘vitale’ workforce wordt ontzettend veel gesproken en geschreven. HRpraktijk en Robidus onderzochten wat de Nederlands werkgever anno 2019 concreet in zijn eigen organisatie doet.

Download het onderzoeksrapport