Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Wet verbetering hybride markt WGA aangenomen

Focus ligt op re-integratie in plaats van de WGA premie

Deze wetgeving zorgt voor een verbetering in de verhouding tussen de publieke uitvoerder en private verzekeraars en draagt daardoor bij aan een meer evenwichtig hybride stelsel.

De wetgever beoogt het verleggen van de focus naar re-integratie van zieke en gedeeltelijk arbeidsgeschikte werknemers. Terwijl die voorheen lag op de hoogte van de publieke dan wel private WGA-premie.

WGA stelsel verandert per 1 januari 2017

Deze verbetering van de hybride markt komt op het moment dat alle werkgevers opnieuw voor de keuze staan: dekken zij hun risico's publiek af via UWV of regelen zij hun WGA-lasten zelf door middel van het eigenrisicodragerschap? Omdat de premieverschillen tussen publieke en private financiering min of meer opgeheven zijn, zal de wijze waarop een organisatie wil werken aan de inzetbaarheid van haar medewerkers bepalend zijn voor de keuze die nu gemaakt moet worden.

Lees meer over de Wet verbetering hybride markt WGA.

 

Publicatie datum: 31 mei 2016
Meer over dit nieuwsbericht Tanno Lith Manager Risk Consultancy Stel een vraag
Wat doen werkgevers om werknemers inzetbaar te houden?

Over duurzame inzetbaarheid en een ‘vitale’ workforce wordt ontzettend veel gesproken en geschreven. HRpraktijk en Robidus onderzochten wat de Nederlands werkgever anno 2019 concreet in zijn eigen organisatie doet.

Download het onderzoeksrapport