Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Subsidie ter bevordering vitaliteit

De nieuwe ESF-subsidie (Europees Sociaal Fonds) ‘Duurzame inzetbaarheid regio’s en sectoren’ is alleen voor samenwerkingsverbanden maar later in het jaar komt er ook een regeling voor individuele werkgevers.

Mensen zullen steeds langer doorwerken en de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Tegelijkertijd vragen economische en technologische ontwikkelingen om wendbaarheid van organisaties. Het blijft dan ook belangrijk om in mensen te investeren zodat ze fit blijven, werk doen dat bij ze past en dat werk met plezier doen. Om werkgevers daarbij te helpen en daarin te stimuleren stelt de Rijksoverheid (jaarlijks) vele miljoenen euro's subsidies beschikbaar.

De ESF subsidie 'Duurzame inzetbaarheid regio's en sectoren' kan worden aangevraagd door Onderwijs & Ontwikkelingsfondsen en samenwerkingsverbanden van sociale partners. Er komt  € 12,5 miljoen beschikbaar waarmee  ze plannen kunnen financieren die leiden tot beleidsvorming, onderzoek, monitoring, pilots of voorlichting ter bevordering van de duurzame inzetbaarheid van werkenden. Dat kan gaan over gezond en veilig werken, goed werkgeverschap en arbeidsmobiliteit. 

Dit najaar zal er ook, net als in 2014 en 2015, ter bevordering van de duurzame inzetbaarheid van werkenden, ook voor individuele arbeidsorganisaties weer een bedrag beschikbaar komen.

Publicatie datum: 12 mei 2016
Deel deze pagina