Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Re-integratie 2e spoor niet altijd verplicht

Als het aan Minister Asscher ligt is re-integratie 2e spoor niet meer in alle gevallen noodzakelijk. De verplichting wil hij opheffen indien een bedrijfsarts adviseert dat re-integratie 2e spoor geen zin meer heeft.

Hiermee wil de minister voorkomen dat werkgevers een tweede spoortraject alleen maar inzetten om een loonsanctie te voorkomen. Daarnaast wil hij werkgevers de mogelijkheid geven om onder bepaalde voorwaarden een IVA-uitkering aan te vragen voor een werknemer. Op dit moment kan alleen de werknemer zelf dit. Volgens Asscher zorgt dit voor lastenverlichting en onnodige inzet van re-integratieactiviteiten. De minister zal de Tweede Kamer rond de zomer hierover verder informeren.

Verzuimverzekeringen

De Minister gaat tevens in gesprek met verzekeraars over premieberekening voor verzuimverzekeringen. De meeste verzekeraars zijn de afgelopen jaren overgestapt naar ‘forward looking’ premiestelling met een meer stabiele premie als gevolg. Een positief iets volgens Asscher, hij ziet dan ook graag dat andere verzekeraars gebruik gaan maken van deze premiemethodiek, dan wel transparant zijn over de wijze van premiestelling. Onverwachte premieschokken voor werkgevers worden hiermee voorkomen.

Lees de brief van Minister Asscher hier.

Benieuwd naar andere mogelijkheden om uw verzuimkosten te beperken? Lees dan meer over de visie van Robidus op inzetbaarheid.

Publicatie datum: 26 april 2016
Meer over dit nieuwsbericht Willeke Eskes Specialist verzuim Stel een vraag
Wat doen werkgevers om werknemers inzetbaar te houden?

Over duurzame inzetbaarheid en een ‘vitale’ workforce wordt ontzettend veel gesproken en geschreven. HRpraktijk en Robidus onderzochten wat de Nederlands werkgever anno 2019 concreet in zijn eigen organisatie doet.

Download het onderzoeksrapport