Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

No-riskpolis voor oudere werkloze

Om de financiële risico’s van werkgevers te beperken wil de overheid de no-riskpolis inzetten voor werklozen vanaf 56 jaar.

Voor werknemers van 56 jaar of ouder die vanaf dat moment langer dan een jaar een WW-uitkering hebben en weer aan het werk gaan, geldt vanaf 1 januari 2018 de no-riskpolis. Dit betekent dat de werkgever gecompenseerd wordt voor de loondoorbetalingsverplichting na 13 weken ziekte.

De overheid verwacht dat werkgevers, die huiverig zijn dat oudere personeelsleden vaker en langer ziek zijn, met deze maatregel toch ouderen in dienst nemen. Deze maatregel maakt onderdeel uit van het actieplan aanpak werkloosheid onder 50-plussers dat start in 2017.

Wanneer valt een oudere werknemer onder de no-riskpolis? En hoe zit dat voor andere doelgroepen? Download hier een overzicht.

Publicatie datum: 21 september 2016
Wat doen werkgevers om werknemers inzetbaar te houden?

Over duurzame inzetbaarheid en een ‘vitale’ workforce wordt ontzettend veel gesproken en geschreven. HRpraktijk en Robidus onderzochten wat de Nederlands werkgever anno 2019 concreet in zijn eigen organisatie doet.

Download het onderzoeksrapport