Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

No-riskpolis voor onbepaalde tijd

Maatregelen in de vorm van uitbreiding no-riskpolis en een kandidatenverkenner moeten ervoor zorgen dat de Banenafspraak van 125.000 extra werkplekken voor mensen met een arbeidshandicap sneller gerealiseerd kan worden. Dit gaf staatssecretaris Jetta Klijnsma (PvdA, SZW) aan op de Dag van de Ondernemer van het MKB op 18 november jl.

Uitbreiding no-riskpolis

Werkgevers hebben over het algemeen een angst om mensen uit het doelgroepregister in dienst te nemen. Het risico is namelijk voor deze doelgroep groter dat ze langdurig ziek worden. Om deze reden is de no-riskpolis in het leven geroepen, maar het betrof tot op heden een tijdelijke polis. Na 2020 lag het risico wel degelijk bij de werkgever. Dat is nu veranderd. Staatssecretaris Klijnsma heeft met de VNG afgesproken dat de no-riskpolis voor onbepaalde tijd is voor mensen die meetellen voor de Banenafspraak .

Kandidatenverkenner

Geschikte kandidaten vinden is voor de meeste werkgevers een groot probleem. Dit probleem kan nu verholpen worden met de Kandidatenverkenner van het UWV. Het betreft nu voornamelijk 60.000 Wajongers die in deze database zijn opgenomen. Gemeenten worden opgeroepen hier zo spoedig mogelijk op aan te sluiten. Het uiteindelijke doel is dat de werkgever geanonimiseerde profielen uit zijn regio kan inzien die mogelijk in aanmerking komen voor de baan. Bij een match wordt het Werkgeversservicepunt ingeschakeld.

Wilt u weten wanneer een werknemer precies onder de no-riskpolis valt en welke procedure hierbij hoort? Download dan het doelgroepoverzicht.

Publicatie datum: 21 november 2016
Wat doen werkgevers om werknemers inzetbaar te houden?

Over duurzame inzetbaarheid en een ‘vitale’ workforce wordt ontzettend veel gesproken en geschreven. HRpraktijk en Robidus onderzochten wat de Nederlands werkgever anno 2019 concreet in zijn eigen organisatie doet.

Download het onderzoeksrapport