Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Organisaties zijn niet goed voorbereid op meldplicht datalekken

Maar liefst 84% van de organisaties is niet goed voorbereid op de meldplicht datalekken die op 1 januari jl. is ingegaan. Dit blijkt uit onderzoek van PwC. 

Organisaties geven aan zich wel verantwoordelijk te voelen voor de bescherming van de persoonsgegevens van hun klanten en werknemers. Desondanks voldoen veel organisaties nog niet aan de nieuwe privacyregelgeving. Veel werkgevers hebben beperkt inzicht in plekken waar persoonsgegevens worden verwerkt. De IT-omgevingen zijn complex en op directieniveau voelt men de urgentie onvoldoende. Met als gevolg dat er te weinig tijd en capaciteit wordt vrijgemaakt om aan de nieuwe regels te voldoen.

Meldplicht

Een van die nieuwe regels is de aangescherpte privacyregelgeving die werkgevers verplicht datalekken te melden. Doet u dit niet of tijdig, riskeert u een boete van maximaal € 820.000. U bent als werkgever eindverantwoordelijk voor de bescherming van persoonsgegevens, ook al heeft u een externe partij zoals Robidus, ingehuurd om de gegevens voor u te bewerken.

Privacy hoog in het vaandel

Robidus heeft privacybescherming hoog in het vaandel. Zo voldoen onze processen aan de strenge ISAE3402 normering en is onze informatiebeveiliging ISO 27001 gecertificeerd. Ondanks deze en andere privacy beschermende maatregelen kan er iets misgaan.

Bent u goed voorbereid op de meldplicht datalekken? Lees hier welke stappen u kunt ondernemen om aan de nieuwe regelgeving te voldoen.
 

Publicatie datum: 11 februari 2016
Meer over dit nieuwsbericht Yiyi Dijkstra CFO Stel een vraag
Wat doen werkgevers om werknemers inzetbaar te houden?

Over duurzame inzetbaarheid en een ‘vitale’ workforce wordt ontzettend veel gesproken en geschreven. HRpraktijk en Robidus onderzochten wat de Nederlands werkgever anno 2019 concreet in zijn eigen organisatie doet.

Download het onderzoeksrapport