Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Nederland is het gunstigste land om ziek te worden

Nederland zorgt relatief goed voor zijn zieke werknemers

Uit onderzoek van Glassdoor blijkt dat Nederland een van de meest genereuze landen is wat betreft de sociale voorzieningen. In het bieden van voorzieningen voor zieke werknemers is Nederland koploper. Nederlandse werknemers krijgen van alle Europese werknemers de meeste financiële steun: ze ontvangen gedurende maximaal 104 weken minimaal 70 procent van hun oorspronkelijke salaris. Nederland wordt op de voet gevolgd door Duitsland, waar werknemers 6 weken 100% salaris krijgen doorbetaald van hun werkgever en daarna een ziekte-uitkering van de staat ontvangen.

Het Nederlandse sociale vangnet wordt gefinancierd door de werkgever, waardoor onze arbeidskosten ook relatief hoog zijn. Als werkgever heeft u er dus alle belang bij om ziekteverzuim zoveel mogelijk te beperken. Preventiemaatregelen met focus op optimale inzetbaarheid staat dan ook hoog op de agenda van vele werkgevers.

Voor het volledige onderzoek, download de PDF (Engels).

Gerelateerde whitepapers:

Publicatie datum: 18 februari 2016
Meer over dit nieuwsbericht Willeke Eskes Specialist verzuim Stel een vraag
Wat doen werkgevers om werknemers inzetbaar te houden?

Over duurzame inzetbaarheid en een ‘vitale’ workforce wordt ontzettend veel gesproken en geschreven. HRpraktijk en Robidus onderzochten wat de Nederlands werkgever anno 2019 concreet in zijn eigen organisatie doet.

Download het onderzoeksrapport