Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Begeleiding bespoedigt terugkeer op de arbeidsmarkt

Betere begeleiding van WW-uitkeringsgerechtigden zorgt dat zij sneller werk vinden. Dit is de conclusie van UWV naar aanleiding van een eerste proef in Den Bosch. WW’ers kregen drie maanden voor afloop van hun uitkering begeleiding in het vinden van nieuw werk. Dit bleek succesvol want de doorstroom naar de bijstand verminderde aanzienlijk.

Het aantal mensen dat na afloop van de WW-uitkering in de bijstand komt, groeide in de afgelopen vijf jaar van 22.000 naar 33.000. Bij de proef in Den Bosch verminderde de doorstroom naar de bijstand met 30 tot 40%.

WW-eigenrisicodragerschap

Het begeleiding van werkzoekenden blijkt in de praktijk lastig. Werkgevers in de sectoren (semi-)overheid en onderwijs zijn eigenrisicodrager voor de WW, wat onder andere betekent dat zij de WW-uitkeringen betalen én de voormalig werknemer moeten begeleiden bij het vinden van werk. De wettelijke voorwaarden en de mogelijkheden om de WW-kosten te beheersen zijn complex, vereisen specifieke kennis en hebben volledige focus nodig om succesvol te worden uitgevoerd. Robidus kan u hierbij helpen.

Download de whitepaper over het WW eigenrisicodragerschap voor werkgevers in de sectoren overheid en onderwijs.

Publicatie datum: 22 maart 2016