Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Doelgroepregister raadplegen vereenvoudigd

Iedereen kan een beoordeling arbeidsvermogen aanvragen

De mobiliteitsbonus en loonkostensubsidies zijn tegemoetkomingen die een werkgever krijgt als hij een arbeidsbeperkte in dienst heeft. Maar hoe komt u erachter of een (toekomstig) werknemer deze status heeft?

Bij de Beoordeling arbeidsvermogen onderzoekt UWV of iemand in staat is het wettelijk minimumloon te verdienen. En zo nee, of hij een Indicatie banenafspraak (status arbeidsbeperkt) kan krijgen. Met deze indicatie wordt iemand opgenomen in het doelgroepregister. Heeft u iemand in dienst die is opgenomen in dit doelgroepregister? Dan heeft u recht op diverse subsidies en helpt u mee aan het realiseren van de banenafspraak. Voorheen moest u eerst een formulier invullen en opsturen om te achterhalen of uw werknemer of sollicitant in het doelgroepregister is opgenomen. Sinds 5 november jl. is het u gemakkelijker gemaakt en is het register online te bekijken via uwv.nl.

Burgers kunnen zich ook rechtstreeks bij UWV melden voor een Beoordeling arbeidsvermogen waarmee de status arbeidsbeperkt wordt vastgesteld. Sinds 15 juni 2015 kan iedereen een aanvraagformulier Beoordeling arbeidsvermogen downloaden van uwv.nl/arbeidsvermogen. Deze kan hij samen met een ouder, begeleider, mentor of iemand van de gemeente invullen.

Wilt u inzicht in uw medewerkersbestand om zo optimaal gebruik te maken van de diverse subsidies, neem dan contact op met één van de specialisten van Robidus. Klik hier voor het maken van een afspraak.

Publicatie datum: 12 november 2015
Meer over dit nieuwsbericht Peter Reede Accountmanager Stel een vraag