Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Voorkom uitval door te sturen op arbeidsmobiliteit

‘Leuke baan hou je zo vol tot zeventig’, kopte de Telegraaf afgelopen week. Nederlanders moeten steeds langer doorwerken door de oplopende AOW-leeftijd. Maar veel mensen willen ook langer blijven werken schrijft de Telegraaf. ‘Zij moeten bedenken waar ze goed in zijn en hoe ze dat kunnen inzetten. Mensen die iets doen waar ze goed in zijn werken super effectief en worden er blij van. En als je iets heel leuk vindt, kun je dat best tot je 70e blijven doen.” Werknemers moeten geprikkeld blijven en hun competenties blijven ontwikkelen. En werkgevers moeten hierin investeren. “Het is even wennen voor ondernemingen dat zij hun opleidingsbudget ook inzetten voor competenties die niet relevant zijn voor de functie van hun werknemer. Maar die competenties zijn wel goed voor de medewerker, die ook op een andere afdeling of buiten het bedrijf aan de slag kan.”

Want werknemers die op de goede plek zitten zijn gemotiveerder. En wie excellent wil presteren, is afhankelijk van gemotiveerde medewerkers. Daarvoor is het van belang goed te sturen op arbeidsmobiliteit. Zo verhoogt u niet alleen de omzet, maar verlaagt u ook onnodige kosten van uitval. Een win-winsituatie dus.

De overheid ziet ook het belang in van gemotiveerde werknemers die op de juiste plek zitten en heeft daarom stimuleringsmaatregelingen voor duurzame inzetbaarheid in het leven geroepen.

Wilt u weten hoe u de uitval binnen uw organisatie kunt beheersen, neem vrijblijvend contact op met een onze specialisten of download de Whitepaper effectief verzuimkosten terugdringen.

Publicatie datum: 4 juni 2015
Meer over dit nieuwsbericht Jolanda Viskil Accountmanager Stel een vraag