Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Samenvoeging WGA-vast en -flex definitief uitgesteld

De samenvoeging van de WGA-vast en –flex is definitief verschoven van 1 januari 2016 naar 1 januari 2017. Het uitstel is door de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op 20 februari 2015 aangekondigd middels een brief aan de Tweede Kamer.

Op dit moment is het voor werkgevers alleen mogelijk om met betrekking tot WGA-lasten eigenrisicodrager te worden voor werknemers met een vast dienstverband. Met de samenvoeging wordt het voor werkgevers mogelijk gemaakt ook eigenrisicodrager te worden voor WGA-lasten van flexwerkers (werknemers die geen dienstverband meer hebben tijdens ziekte). Werkgevers kunnen vanaf 1 januari 2017 enkel nog voor de gecombineerde WGA-lasten van werknemers met een vast dienstverband en van flexwerkers eigenrisicodrager worden.

Aanleiding voor het uitstel, was niet alleen om verzekeraars extra tijd te geven om hun producten aan te passen. Veel belangrijker is het verbeteren van het hybride WGA financieringsstelstel van de WGA. Het huidige systeem levert te veel ongelijkheid op. De minister buigt zich momenteel nog over aanvullende maatregelen hiervoor.

Lees voor meer informatie ‘Uitstel samenvoeging WGA risico vast en flex niet toereikend’.

Publicatie datum: 4 mei 2015