Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Advies voor duurzame inzetbaarheid tot 50% vergoed

Om meer mensen langer en productief aan het werk te houden, heeft het Europees Sociaal Fonds (ESF) ruim 20 miljoen euro extra subsidie beschikbaar gesteld voor ‘duurzame inzetbaarheid’. Bedrijven en instellingen kunnen maximaal 50% van de kosten vergoed krijgen voor projecten tussen de €12.000 en de €20.000.

Aanleiding voor de subsidie is naast de verhoging van de AOW leeftijd, de veranderende arbeidsmarkt. De veranderingen die in rap tempo plaatsvinden vereisen dat werkgevers serieus aan de slag gaan én blijven met duurzame inzetbaarheid. Uit cijfers van TNO blijkt dat werknemers die aangeven nieuwe kennis en vaardigheden te missen, meer verzuimen en relatief vaak burn-out klachten hebben. Zaak dus om werknemers te helpen gezond te blijven en eventueel tijdig te laten omscholen.

In 2014 was deze subsidie ook beschikbaar, toen hebben 2.000 bedrijven daarvan gebruik gemaakt. Uit de tussenevaluatie van de regeling blijkt dat 90% van de deelnemers door de subsidie maatregelen hebben genomen op het gebied van duurzame inzetbaarheid die anders niet of in mindere mate plaats zouden vinden. De ESF-regeling voorziet dus in een duidelijke behoefte en geeft een impuls aan bedrijven om te gaan werken aan duurzame inzetbaarheid.

U kunt uw subsidieaanvraag van 19 oktober tot en met 13 november 2015 indienen. De aanvragen worden behandeld op volgorde van (volledige) indiening en het budget is beperkt. Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk in te dienen! Om er zeker van te zijn dat direct subsidie kan worden aangevraagd zodra het tijdvak opengaat, kunnen aanvragers zich vanaf 30 september alvast registreren als subsidieaanvrager Duurzame Inzetbaarheid bij het Agentschap SZW.

Publicatie datum: 1 oktober 2015
Meer over dit nieuwsbericht Ernst Koenes Accountmanager Stel een vraag