Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Danny Arens

Casemanager Ziektewet

Danny Arens is Casemanager Ziektewet Zakelijke Dienstverlening. Hij begeleidt zieke medewerkers tijdens het ziekteproces om te re-integreren en is hun vaste aanspreekpunt.

“Bij Robidus kon ik meteen een opleidingstraject tot casemanager volgen”

Danny werkt sinds november 2017 als casemanager bij Robidus. Danny: “Bij mijn vorige werkgever kon ik niet zo snel de stappen maken die ik wilde. En toen kwam Robidus om de hoek kijken. Daar kon ik meteen een opleidingstraject tot casemanager volgen. Dus die kans heb ik met beide handen aangepakt.”

Het uitdagende, drukke en hectische karakter van zijn werk spreekt hem aan. Danny: “Wat mijn baan als casemanager zo boeiend maakt is de afwisseling. Geen dag is hetzelfde.”

Je dag is geslaagd als je mensen goed op weg hebt geholpen

Danny gaat met voldoening naar huis als hij mensen goed op weg heeft geholpen. Als hij mensen de juiste stappen in de juiste richting heeft kunnen laten zetten.

“Je moet proberen te voorkomen dat mensen blijven hangen in een bepaalde situatie”

Om succesvol te zijn als casemanager moet je over verschillende kwaliteiten beschikken. Danny: “Ik denk dat je geduldig moet zijn, stressbestendig en gedisciplineerd. Je moet ook een doorzetter zijn. Je moet vermijden dat mensen blijven hangen in een bepaalde situatie. Je moet direct en duidelijk zijn en concrete oplossingen aandragen. Het is belangrijk dat je overtuigend bent in wat je doet en zegt. Je moet voorkomen dat mensen te weinig actie ondernemen. Dat ze de moed verliezen en denken: het lukt me toch niet. Het gaat erom dat je mensen motiveert. Vaak slaag je daar wel in, maar soms kost dat heel veel moeite. Sommige mensen vinden dat ze met hun klachten echt niet kunnen werken. Dan moet je ze toch motiveren om aan te pakken en actief te solliciteren.”

Een leuke werkgever, leuke collega’s en een prima sfeer

Danny vindt Robidus een leuke werkgever. “Je werkt met leuke collega’s en de sfeer is prima. Je hebt hier uitstekende opleidingsmogelijkheden en je kunt echt werken aan je carrière. Als je wilt is hier alles te halen. Ik ben nu bezig met een CROV-opleiding. Dat staat voor Casemanagement Regie Op Verzuim. Die opleiding geeft mij echt meer handvatten in het werk wat ik nu doe.”