Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Nieuwe privacywet bemoeilijkt goed verzuimbeleid

Hoe kunt u als werkgever uw zieke werknemer optimaal ondersteunen als u niet mag weten waarom de werknemer verzuimt? De nieuwe privacywet maakt het nog lastiger voor werkgevers om een goed verzuimbeleid te hanteren. Deskundigen maken zich zorgen.

Het is belangrijk dat de privacy van werknemers wordt beschermd en dat er op de juiste wijze wordt omgegaan met persoonlijke informatie. Maar het is tevens in het belang van werkgever én werknemer dat de zieke werknemer op de juiste wijze wordt ondersteund. Hiervoor moet de werkgever, als verantwoordelijke voor de re-integratiebegeleiding, wel in grote lijnen op de hoogte zijn van het ziektebeeld van de werknemer. Het kennen van de mogelijkheden en beperkingen is cruciaal om een medewerker duurzaam te kunnen re-integreren.

Robert Wondaal, commercieel directeur bij Robidus:

Als een werknemer een been breekt, zet hij dat op Facebook en reageren er direct honderden mensen die hem sterkte wensen. Maar de werkgever mag niet weten wat er aan de hand is.Benieuwd naar het hele interview? Lees hier verder.

Voor meer inzicht over de AVG in relatie tot verzuimregistratie, download onze whitepaper.

Bron: HR Strategie, april 2018

Publicatie datum: 28 maart 2018
Meer over dit artikel Robert Wondaal Commercieel directeur Stel een vraag