Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Nu aan de slag met duurzame inzetbaarheid

Uitval van werknemers is nog steeds bij veel organisaties een probleem. Steeds vaker vallen mensen uit vanwege stress-gerelateerde klachten. Oudere werknemers lopen vaak vast vanwege de snelheid waarmee allerlei veranderingen plaatsvinden maar ook bij de young professionals zien we steeds vaker dat de werkdruk hen teveel wordt. En wanneer iemand eenmaal is uitgevallen, is het vaak lastig om hem daarna weer te laten re-integreren.

Robert Wondaal, commercieel directeur bij Robidus: De les die we moeten leren, is dat we het risico op een burn-out tijdig signaleren

Vaak blijkt achteraf dat men de uitval van de medewerker wel zag aankomen. Waarom dan wachten? Pro- actief handelen door met medewerkers in gesprek te gaan over hun inzetbaarheid draagt bij aan inzicht over wat er speelt en biedt ruimte om vroegtijdig oplossingen aan te dragen waarmee de verwachte uitval mogelijk voorkomen wordt.  

'Nog steeds gemotiveerd aan het werk?'

Onze privacywetgeving maakt het werkgevers vaak lastig bij het voorkomen van verzuim. Omdat er veel niet "mag", kun je uitval niet altijd voor zijn. Een open cultuur zal het voeren van inzetbaarheidsgesprekken moeten vergemakkelijken. Dan zijn werkgevers eerder in staat in te grijpen.

Benieuwd naar het hele interview? Klik hier.

Bron: HR Strategie september 2017/ Robert Wondaal


Publicatie datum: 20 september 2017
Meer over dit artikel Robert Wondaal Commercieel directeur Stel een vraag