Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Eigenrisicodragerschap WW in onderwijs en overheid vergeten gebied

Overheidswerkgever voldoet niet aan wettelijke verplichting

Er gebeurt veel te weinig binnen de domeinen Overheid en Onderwijs om mensen die in de WW belanden aan nieuw werk te helpen, zo stelt Mick Netiv, directeur van Robidus.

'Ondanks de wettelijke verplichtingen ontbreken de prikkels, waardoor werkzoekende ex-werknemers aan hun lot worden overgelaten', zo constateert Netiv. Artikel 72A van de WW verplicht de overheidswerkgever om de werkzoekende te begeleiden bij de re-integratie. Hierbij valt te denken aan sollicitatiebegeleiding, opleiding of coaching. Werkgever en ex-werknemer moeten zich samen inspannen om de WW-duur te verkorten. Voor beide partijen is het immers beter als de werknemer snel aan de slag gaat.

Maatschappelijke verplichting

Netiv is geschrokken van het gebrek aan betrokkenheid van onderwijs en overheidsorganisaties voor werkzoekende ex-werknemers. 'Goed werkgeverschap geldt ook voor mensen die bij je gewerkt hebben en even in-between-jobs zitten. Een grote rol ligt daar ook voor preventie. Als je vroegtijdig begint met begeleiding en bijvoorbeeld bij- of herscholing, is de kans op het eerder vinden van werk groter.'

Bron: HRStrategie, maart 2015

Benieuwd naar het volledige artikel? Klik dan hier.

Publicatie datum: 2 maart 2015