Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Laat geen geld liggen

Benut alle subsidies, kortingen en andere regelingen

Hoewel er vanuit de overheid diverse subsidies voor werkgevers worden aangeboden wordt lang niet al het geld benut. Werkgevers kennen de regelingen niet of ze vinden het aanvraagproces te ingewikkeld en tijdrovend. Zonde want u kunt als werkgever flink besparen met behulp van subsidies.

Kans

De overheid biedt diverse voordelen aan werkgevers die arbeidsgehandicapten, oudere werknemers of arbeidsbeperkten een baan bieden. Ook het verschaffen van werk voor mensen die kwetsbaarder zijn op de arbeidsmarkt wordt beloond en voor het scholen van werknemers en het bieden van praktijkplaatsen heeft de overheid tevens diverse stimuleringsmaatregelen ingezet.

Integraal beleid

Al die subsidies krijgt u niet vanzelf. Wilt u gebruikmaken van alle tegemoetkomingen die er voor uw organisatie zijn, dan is het zaak dat u een integraal beleid opstelt. Wanneer u niet voldoende mankracht en kennis in huis heeft kunt u hulp inschakelen of (delen van) het proces uitbesteden. Om te beginnen dient u kennis te hebben van alle relevante wet- en regelgeving. Bovendien verandert de regelgeving voortdurend. Iedere regeling kent een eigen doelgroep, andere voorwaarden en andere procedures. Het is zaak dat u alle regelingen en uw personeelsbestand in kaart brengt. Registreer van alle werknemers de kenmerken die relevant zijn voor de regelingen. Zorgvuldige administratie is een voorwaarde voor goede aanvragen.

Volgen

Een belangrijke stap die vaak over het hoofd wordt gezien, is de voortgang van ingediende aanvragen blijven volgen. Controleer ook of de aanvraag correct behandeld wordt. Zo benut u alle mogelijkheden optimaal!

Bron: HRRendement, september 2015

Benieuwd naar het volledige artikel? Lees hier verder.

Publicatie datum: 23 september 2015