Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

In 3 stappen naar een gezond personeelsbestand

Tips om verzuimkosten te beheersen

De participatiemaatschappij vraagt het nodige van werknemers en van werkgevers. Zo worden uitkeringen gekort en worden werkgevers in toenemende mate verantwoordelijk voor ziek en arbeidsongeschikt personeel. Dat brengt de nodige kosten met zich mee. Het goede nieuws is dat we daar wel invloed op kunnen uitoefenen.

Natuurlijk kunnen we niet alles voorkomen, maar een ander aanzienlijk deel van het ziekteverzuim is werkgerelateerd. En dat betekent dat we er wel degelijk invloed op hebben. Hoe houd je mensen vitaal? En hoe krijg je zieke werknemers weer sneller aan het werk? Drie tips voor een gezond personeelsbestand.

1. Voorkom ziekteverzuim

Het klinkt zo logisch: een fysiek en mentaal gezonde medewerker wordt minder snel ziek. Toch besteden maar weinig werkgevers daar aandacht aan. Er zijn diverse signalen die tot ziekteverzuim kunnen leiden. Wees dus extra scherp op tekenen van een burn-out of depressie.

2. Benoem casemanagement tot agendapunt

Gedegen casemanagement is een absolute must om medewerkers weer snel aan het werk te krijgen. Proactief handelen, er bovenop zitten en kennis van wat mag, kan en moet zijn dan onontbeerlijk.

3. Verbeter de arbeidsmobiliteit

Een goed arbeidsperspectief zorgt voor betrokken medewerkers. En betrokken medewerkers vallen minder vaak uit. Een goede sturing op instroom, doorstroom en uitstroom levert dus een substantiƫle bijdrage op de beheersing van de verzuimkosten. Tot slot: ook op strategisch en juridisch niveau verdient uitvalbeheersing aandacht. Zo zijn er tal van wetten en regels waar u als werkgever gebruik van kunt maken.

Meer weten over dit onderwerp? Klik hier of download de whitepaper 'Effectief verzuimkosten terugdringen'.

Publicatie datum: 30 juni 2015
Meer over dit artikel Willeke Eskes Specialist verzuim Stel een vraag