Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Van dubbele zorgen naar win-win

De campagnetijd van de zorgverzekeraars is weer in alle hevigheid losgebarsten. Verzekeraar proberen zoveel mogelijk klanten te behouden en nieuwe klanten te werven door een zo laag mogelijke premie te bieden. Consumenten maken hier gretig gebruik van en kunnen alles in het werk stellen om de maandelijkse lasten zo laag mogelijk te houden. Vaak wordt er voor de goedkoopste en dus meest uitgeklede verzekering gekozen met grote risico's als gevolg. Niet alleen voor de werknemers zelf, maar zeker ook voor u als werkgever.

Het is algemeen bekend dat de zorg in Nederland steeds duurder wordt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat werknemers het liefst kiezen voor de goedkoopste verzekering. Het gevoel dat er teveel betaald wordt voor zorg die je toch niet gebruikt. Van budgetpolissen met beperkte dekking tot maximale verhoging van het eigen risico, alles wordt ingezet om de premielast zoveel mogelijk te drukken. Van een passende dekking is dan vaak al lang geen sprake meer.

Werknemers, maar ook werkgevers, beseffen te weinig dat hier een grote keerzijde aan zit. De keuze voor een hoog eigen risico en minder aanvullende dekking leidt ertoe dat, bij ziekte of een ongeluk, de kosten voor eigen rekening komen. Dit kan in het ergste geval oplopen tot duizenden euro’s onvoorziene kosten die werknemers niet kunnen ophoesten. Hierdoor duurt het herstel langer en daarmee de werkhervatting ook. Uiteindelijk bent u hier als werkgever ook de dupe van. De doorbetaling van de loonkosten en de eventuele vervangingskosten komen immers voor uw rekening.

Dit scenario, waarin zowel werknemer als werkgever de dupe zijn van de gebrekkige zorgverzekering van de werknemer, is te voorkomen. Op de stijgende zorgkosten heeft u als werkgever helaas geen invloed. Op de keuze van uw medewerker over de best passende zorgverzekeraar wel. U kunt als werkgever zorgen voor een collectieve regeling met een aantrekkelijke premie, goede dekking die aansluit bij de wensen van de werknemers én bij de behoeften van de organisatie. Zo draagt de zorgverzekering actief bij aan een optimale inzetbaarheid en worden uw verzuimkosten beperkt.

Het is eigenlijk heel simpel. Goedkoop is, ook in het geval van zorgverzekeringen, vaak duurkoop. Niet alleen voor uw medewerkers zelf maar ook voor u als werkgever. Door uw medewerkers een op maat gesneden, voordelige collectieve verzekering te bieden, krijgen zij betere zorg waardoor uitval wordt voorkomen en re-integratie wordt gestimuleerd. Een echte win-winsituatie dus.

Wilt u meer weten over de Collectieve zorgverzekering of wilt u er eventueel een afsluiten? Klik dan hier.

Publicatie datum: 27 november 2015
Meer over dit artikel Ernst Koenes Accountmanager Stel een vraag