Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Investeren in arbeidsperspectief

Samen verantwoordelijk voor duurzame inzetbaarheid

De medewerker van nu moet omgaan met snelle veranderingen. Maar voor een positief arbeidsperspectief zijn ook werkgevers verantwoordelijk.

Aanpassingsvermogen lijkt het sleutelwoord voor de arbeidsmarkt. Voor zowel werkgever als werknemer. Wie leert om met verandering om te gaan, blijft interessant voor de andere partij. “Dat betekent voor iedereen de verplichting om constant aandacht te besteden aan scholing”, aldus Mick Netiv, directeur van HR-dienstverlener Robidus. “Zeker nu alles zo snel verandert, is een leven lang leren essentieel.”

Verantwoordelijkheid delen

Netiv gelooft heilig in gedeelde verantwoordelijkheid. “HR-afdelingen zouden zich alleen nog bezig moeten houden met strategisch personeelsbeleid; zorgen dat iedereen maximaal inzetbaar is voor de arbeidsmarkt. Niet alleen voor het huidige bedrijf, maar ook voor concullega’s.” Dat dit vaak het privé leven van werknemers raakt, ziet Netiv niet als een probleem. “Op social media deelt men tegenwoordig toch ook alles met elkaar?.” Tegelijkertijd waarschuwt Netiv ervoor dat HR-managers zich niet te veel bezig moeten houden met die ene procent probleemgevallen. “Dat gaat ten koste van de arbeidsfitte populatie. Ervaring leert dat als je niet genoeg in mensen investeert, ze op termijn een risicogroep vormen. HR moet ervoor zorgen dat personeel interessant blijft voor de arbeidsmarkt.”

Blijven leren

Volgens Netiv moet de werknemer overigens ook zelf investeren. “Het moet in de mindset van medewerkers komen dat ze meegaan in veranderingen. Ze moeten zichzelf opleggen constant iets anders te leren. Door constant te leren kun je makkelijker schakelen en blijf je aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt.”

Bron: Elsevier, november 2015

Publicatie datum: 5 november 2015