Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Cover
Ga voor kansen in plaats van cases
Grip op Ziektewet kosten Specifiek casemanagement is beter voor werkgever en werknemer
Download whitepaper
Neem contact op
Ziektewet uitvoering is meer dan het opvolgen van Poortwachter verplichtingen Specifiek casemanagement, gericht op de individuele situatie, is beter voor de werkgever én voor de werknemer.
Integrale aanpak verlaagt de kosten

Gemiddeld is 1/3 van de ZW-uitkeringen niet toerekenbaar aan de werkgever. Check goed of er een vangnetregeling of een no-risk situatie van toepassing is.

Dat is wat waard!

Casemanagement met respect

Soms heeft een werknemer iets meer tijd nodig om op adem te komen of is er behoefte aan specifieke begeleiding. Casemanagement met oog voor de persoonlijke situatie dus.

Dat is verantwoord!


Voorkomen uitval

Preventie, gezondheidsmanagement en andere maatregelen voorkomen uitval. Verhogen van inzetbaarheid is het meest effectieve middel om uw ZW- en WGA-flex kosten te verlagen.

Dat is slim!

Waarom uitvoering Ziektewet complex isHet beperkte aantal ZW-cases maakt opbouw van routine onmogelijk. Het feit dat het medewerkers uit dienst betreft, vraagt om een gespecialiseerde partij.
Benutten besparingsmogelijkheden

UWV controleert streng op naleving van uw verplichtingen. Extra lasten dus. Maar, er zijn ook mogelijkheden om uw kosten te beperken.

Dat biedt dus kansen!

Routine is lastig op te bouwen

De gemiddelde werkgever heeft enkele cases per jaar. De begeleiding van een ZW'er wordt bemoeilijkt omdat deze 'buiten beeld' is van uw organisatie.

Dat vraagt om echte specialisten!

Financieel risico van 12 jaar

Na maximaal 2 jaar Ziektewet vindt de WIA-beoordeling plaats. Ook de eventuele WGA-uitkering aan uw ex-werknemer komt gedurende 10 jaar voor uw rekening.

Dat vergt een lange termijn partner!

Wij wijzen u graag de wegKennis van de wetgeving, speciaal casemanagement en focus bij de begeleiding zijn essentieel om de Ziektewet uit te voeren. Ervaar onze expertise en dienstverlening en laat Robidus samen met uw ex-werknemers werken aan hun herstel.
Grip op uw Ziektewet kosten

Lees wat het juist uitvoeren van uw Ziektewet verplichtingen allemaal behelst. En krijg praktische tips om de wettelijke mogelijkheden te benutten en uw risico's te verkleinen.

VRAAG DE WHITEPAPER AAN
Liever direct een persoonlijk gesprek

Uitvoering van de Ziektewet is niet ingewikkeld als je er maar dagelijks mee bezig bent. En dat zijn onze specialisten.

MAAK EEN AFSPRAAK
Online administratie en dossiers

De ZW Manager is onderdeel van onze unieke software HRControlNet en biedt u inzicht in het verloop van het ziekteverzuim en de re-integratie activiteiten.

ONTDEK DE ZW MANAGER