Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Richard Wardenaar

Casemanager Verzuim

Richard Wardenaar is Casemanager Verzuim bij het Security team. Dat houdt in dat hij re-integraties begeleidt voor werkgevers en werknemers in de beveiligingsbranche.

De switch van administratief medewerker naar casemanager verzuim

Richard werkt sinds februari 2018 als casemanager verzuim bij Robidus, maar is er in een hele andere functie aan de slag gegaan. Richard: “Ik ben hier begonnen als administratief medewerker. Dat sloot niet helemaal aan bij mijn studie ‘Toegepaste Psychologie’. Ik wilde meer met mensen werken. Toen kreeg ik in oktober 2018 de kans om aan de slag te gaan bij de verzuimconsulenten. Je krijgt dan te maken met werknemers die in de eerste twee weken van het verzuim zitten. Als je langer dan twee weken ziek bent word je overgedragen aan de casemanager. Ik heb toen de overstap gemaakt van het kortdurende verzuim naar het langdurige verzuim. Het leuke daarvan is dat je mensen kunt begeleiden en coachen bij het re-integratietraject.”

Ook de samenwerking met de verschillende partijen vindt de casemanager mooi aan zijn werk. Richard: “Je werkt nauw samen met bedrijfsartsen en leidinggevenden. Daarnaast probeer je de medewerkers die op dat moment het werk niet meer aankunnen zo goed mogelijk te begeleiden en de drempel zo laag mogelijk te maken om terug te keren naar het werk.”

“Het mooiste is als je mensen over de drempel heen helpt richting het werk”

Op de vraag wanneer je tevreden naar huis gaat, moet Richard even diep nadenken.: “Ik denk toch wel als je complimentjes krijgt. Als je hoort van mensen dat zij zich begrepen voelen. Het mooiste is als je mensen over de drempel heen helpt richting het werk.”

Je moet goed kunnen luisteren, je kunnen inleven en strikt op afspraken zijn

Volgens Richard moet je als casemanager goed kunnen luisteren en empathisch vermogen hebben. Richard: “Je moet je goed kunnen inleven in de situatie en rekening houden met privé omstandigheden. Aan de andere kant moet je ook heel strikt zijn op de afspraken. Die moeten nagekomen worden. Je moet zacht zijn op de relatie, maar hard op het proces.”

Richard vindt Robidus een fijne werkgever. “Ik werk hier nu al bijna 3 jaar. Vooral de sfeer onderling is heel goed. Iedereen helpt elkaar. Je hebt uitstekende doorgroeimogelijkheden. Ja, ik heb hier echt mijn plek gevonden.”